piątek, 20 marca 2015

Ryba w kukurydzianej panierce

Dziś na obiadek moja ulubiona rybka czyli morszczuk w trochę innej panierce. Zamiast zwykłej mąki pszennej użyłam mąki kukurydzianej z dodatkiem mielonej papryki. Do rybki podałam kaszę bulgur i buraczki.

składniki:
3 średnie filety z ryby, u mnie morszczuk
1 jajko
3 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
przyprawa do ryb
olej do smażenia

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryb. Mąkę kukurydzianą wymieszać ze słodką papryką. Jajko roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Kawałki ryby panierować w jajku a następnie w mące kukurydzianej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Rybkę podawać z ulubionymi dodatkami.



1 komentarz: