środa, 4 lutego 2015

SAŁATKA Z WINOGRONAMI I FETĄ

Zima za oknem, a na talerzu... lato! Oto moja propozycja: pyszna, lekka i zdrowa sałatka. Nie będę za dużo reklamować. Przekonajcie się sami!




Składniki:
  • mix sałat
  • garść ciemnych winogron (ok. 10-15 szt.)
  • pół opakowania sera feta (półtłustego)
  • pestki z połowy granatu
  • garść łuskanego słonecznika
  • garść orzechów włoskich
  • na sos: łyżka oliwy i łyżka musztardy dijon 




Przygotowanie:
  1. upraż na suchej patelni słonecznik i orzechy
  2. winogrona przekrój na pół, a fetę pokrój w drobną kostkę
  3. połącz oliwę z musztardą
  4. wymieszaj w misce wszystkie składniki: mix sałat, winogrona, fetę, pestki granatu, uprażone orzechy ze słonecznikiem, 
  5. całość polej sosem




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz