Jajko w parówce

Oceń ten przepis!
Serce z parówki i jajka, czyli śniadanko dla Mojego małego 4-latka :) Propozycja śniadaniowa w moim przypadku dla Synka, ale oczywiście, również świetnie sprawdzi się jako śniadanie dla naszej drugiej połówki. Mało, że wygląda pięknie, to i smakuje świetnie.

Składniki:

  • 1 parówka
  • 1 jajko
  • vegeta

Przygotowanie:

  1. Parówkę nacinamy wzdłuż, zostawiając z jednej strony około 1 cm.
  2. Wywijamy na zewnątrz parówkę, tworząc serce, a na dole spinamy wykałaczką.
  3. Nasze serca kładziemy na patelnię, podsmażamy chwilę ( można zrobić to pod przykryciem, jednak mojej nie przykrywałam ), a gdy się zarumieni, odwracamy na drugą stronę i wtedy wbijamy do środka serca jajko. Posypujemy vegetą i smażymy do momentu aż białko i żółtko się zetnie.
  4. Delikatnie przekładamy na talerz i wyciągamy wykałaczkę.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Chleb tostowy – szybki i łatwy
Jogurt naturalny z gruszką i prażonymi płatkami owsianymi
Owsianka z prażonymi jabłkami i orzechami
Twarożek z jogurtów greckich
Pasztet jajeczny
Puszyste naleśniki z serem
Dietetyczny chleb ( FIT ) bez mąki
Czekoladowe pancakes

Jajko w parówce

Jajko w parówce to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Śniadanie znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Jajko w parówce zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



3 komentarze

  1. Michał

    10 lat temu

    Dzisiaj przygotuję serducha moim dzieciakom 🙂 Fajny pomysł!

  2. MaciejkowaMama

    10 lat temu

    Wspaniały pomysł!!! Jutro zrobię takie na śniadanie dla moich chłopaków 🙂

  3. Marta

    10 lat temu

    wyszło Ci idealnie 🙂 nie to co moje ! 🙂 ale będę poprawiała zdjęcia to się postaram bardziej 🙂 synuś pewnie zadowolony 🙂