Sałatka z granatem

Lekka i efektowna sałatka. Podoba mi się to zielono-czerwono-białe zestawienie na talerzu. Aby sałatka była jeszcze bardziej dietetyczna stosujemy mozzarellę light, a zamiast oliwy dodajemy wodę.

Składniki:

  • mix sałat
  • pomidor
  • mozzarella
  • granat
  • cebula czerwona
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka octu winnego
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Sałaty opłukujemy na sitku, odcedzamy, osuszamy i wykładamy na talerze. Owoc granatu kroimy na ćwiartki i wyłuskujemy ziarenka. Pomidora kroimy w ćwiartki, paprykę w paski, cebulę w piórka, a mozzarellę rwiemy na kawałki. Składniki układamy na sałacie. Przed podaniem skrapiamy sosem z oliwy, octu, musztardy, soli i pieprzu.

salatka_granat

Print Friendly, PDF & Email