Kulinarna Chwila: Leczo Draculi Kulinarna Chwila: Leczo Draculi

środa, kwietnia 28, 2021

Leczo Draculi

 

  Leczo Draculi

Rozgrzewające leczo z różnymi warzywami oraz kiełbasą, które możemy podać na kolacje.


 8 porcji

30 minut czas przygotowania

Składniki:

·       1 cebula

·       ½ kg pieczarek

·       ½ kg kiełbasy podwawelskiej

·       870 g papryki konserwowej

·       870 g ogórków konserwowych

·       400 g groszku konserwowego

·       400 g fasoli czerwonej

·       200 g przecieru pomidorowego

·       1 łyżka mąki pszennej

·       Olej do smażenia

·       Sól

·       Pieprz

·       Szczypta chili

Sposób przygotowania:

1.   Cebulę obieramy, drobno kroimy, szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone plasterki grzyby. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie przekładamy do garnka.




2.   Kiełbasy kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju i łączymy z pieczarkami.




3.   Papryki kroimy w małe paseczki a ogórki w kostkę, przekładamy do garnka



4.   Dodajemy odlany z zalewy groszek oraz fasolę. Podlewamy wodą tak żeby składniki były przykryte i gotujemy.




5.   Pod koniec gotowania wlewamy przecier, doprawiamy chili i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.




6.   Danie gotowe.





7.   Smacznego.

1 komentarz: