Babka kokosowa

 Składniki
(keksówka30x12, szklanka 250 ml)

  1. Wiórki kokosowe 1 i 1/2 szklanki
  2. Jajka 5
  3. Kefir szklanka
  4. Olej szklanka
  5. Mąka pszenna 2 szklanki
  6. Cukier szklanka z górką
  7. Proszek do pieczenia 2 łyżeczki


Przygotowanie:

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

W misce wymieszać wiórki koksowe, mąkę oraz proszek do pieczenia.

Do osobnej miski wsypać cukier, wlać olej i zmiksować . Dodać partiami jajka, wlać powoli kefir. 

Cały czas miksując wsypać zawartość drugiej miski z suchymi składnikami. Zmiksować do połączenia się składników.

Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy ok 70 minut. lub do tzw. suchego patyczka. Gotową babkę można polukrować lub przygotować polewę. Smacznego! Babka zachowuje swoją świeżość przez kilka dni.

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz