Jajka faszerowane koperkowym serkiem


Dziś kolejna wielkanocna inspiracja, tym razem w temacie jajecznym. Jak wiadomo, tradycyjna Wielkanoc nie może się obyć bez jajek. Dania z ich udziałem zawsze królują na naszych świątecznych stołach. Jajka faszerowane koperkowym serkiem, to pysznie i proste danie, przygotujemy w dosłownie kilka chwil. Będą idealnym uzupełnieniem innych jajecznych farszów.

Na blogu znajdziecie też inne przepisy na jajka → Faszerowane jajka na kilka sposobów


Jajka faszerowane koperkowym serkiem

Jajka faszerowane koperkowym serkiem

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki serka kanapkowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki posiekanego koperku + łyżeczka do posypania
  • sól
  • pieprz




Wykonanie:
Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Ucieramy jesz serkiem, majonezem i przyprawami. Dodajemy koperek i mieszamy. Gotowym farszem wypełniamy białka i posypujemy koperkiem.




Komentarze

Prześlij komentarz