Spaghetti z tuńczykiem i czerwonym pesto

Szybki pomysł na obiad

Spaghetti z tuńczykiem i czerwonym pesto Szukacie szybkiego przepisu na obiad? Lubicie dania na bazie makaronu? Jeśli tak, to polecam Wam pyszne spaghetti z tuńczykiem i czerwonym pesto. Moja rodzina była zachwycona. Tak prosto i tak smacznie 🙂 Kilka składników, chwila przygotowań i pyszny obiad gotowy. Jak zawsze powtarzam – w prostocie siła 😉 To kto się skusi na takie pyszne spaghetti z tuńczykiem i czerwonym pesto? 😉

P.s. Jeśli szukacie innych przepisów na obiad z makaronem spaghetti, to zajrzycie tutaj (klik)

Grøn Balance – oryginalna duńska receptura

Do przygotowania spaghetti użyłam pysznych, ekologicznych produktów Gron Balance Gron Balance to bogaty wybór produktów dla świadomych konsumentów, którzy poszukują ekologicznych oraz bezpiecznych produktów o przemyślanym składzie i wysokiej jakości. Wszystkie produkty z serii Gron Balance są tworzone z szacunku i troski – i wyselekcjonowane tak, aby dbać o zdrowie i wartości w bliskim nam otoczeniu. Dla zapewnienia najwyższej jakości, produkty powstają we współpracy z Duńskim Stowarzyszeniem Astmatyków i Alergików. W ofercie Gron Balance znajdziecie nie tylko doskonałe produkty spożywcze, ale też środki czystości, kosmetyki i środki higieny dla dzieci i dorosłych. Więcej szczegółów na temat marki znajdziecie na stronie Grøn Balance i fanpage Grøn Balance – oryginalna duńska receptura

Składniki:

  • 120 g tuńczyka ze słoika lub puszki (dobrej jakości!) /waga po odsączeniu z oleju lub sosu własnego
  • 2 pełne łyżki czerwonego pesto z orzechami nerkowca BIO Gron Balance
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • około 1 łyżki oleju
  • 1 mała cebula lub 2 łyżki suszonych płatków cebuli
  • pieprz do smaku
  • pół opakowania ekologicznego makaronu spaghetti Gron Balance
  • do podania (opcjonalnie): małe pomidorki, listki bazylii

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W miseczce mieszamy 1 łyżkę posiekanej zielonej pietruszki, 2 łyżki czerwonego pesto i pokrojoną czerwoną paprykę.

Na oleju szklimy drobno pokrojoną cebulę. Jeśli używamy suszonej pomijamy ten etap i dodajemy ją razem z tuńczykiem.

Dodajemy składniki z miski i rozdrobnionego tuńczyka. Dosłownie chwilę smażymy, mieszając. I stopniowo dodajemy ugotowany makaron, mieszając.

Na koniec posypujemy wszystko łyżką posiekanej zielonej pietruszki, mieszamy i podajemy nasz makaron w towarzystwie pokrojonych małych pomidorków i listków bazylii.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz