Makaronowe muszle z łososiem

Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno – makaronowe muszle z serkiem kanapkowym oraz łososiem. Pyszne, lekko słone, o pięknym różowym kolorze.

Świetnie sprawdzą się podczas różnego rodzaju domówek czy rodzinnych uroczystości.

Farszu starczyło mi na wypełnienie 21 sztuk, ale radzę ugotować troszkę więcej makaronowych muszli, na wypadek gdyby któreś w trakcie gotowania się uszkodziły.

Zachęcam też do przygotowania makaronowych muszli z serkiem kanapkowym, łososiem i warzywami – niebo w gębie 🙂

  • około 25-27 sztuk makaronowych muszli
  • 250 g kanapkowego serka śmietankowego (u mnie Twój Smak)
  • 150 g wędzonego łososia pacyficznego
  • 1 czerwona papryka
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie – zielona cebulka do dekoracji

Makaronowe muszle gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Pozostawiamy rozłożone pojedynczo do wystudzenia.

Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobną kostkę.

Wędzonego łososia kroimy w kostkę.

Serek kanapkowy przekładamy do miseczki. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy paprykę oraz łososia, mieszamy.

Przygotowanym farszem napełniamy wystudzone muszle makaronowe.