Espresso whisky


 Czas na deser, takie koktajle uwielbiam na zakończenie koktajlowej zabawy. Espresso i whisky to zdecydowanie moje ulubione połączenie. Nawet w domu, takie koktajle mogą wyglądać efektownie.


Porcja 2 koktajle 



Składniki:
100 ml espresso
25 ml whisky
50 ml kahlua
50 ml mleka skondensowanego skondensowanego
Do dekoracji kilka ziaren kawy


Przygotowanie:

  1. Kieliszki do szampana schłodzić.
  2. W shakerze umieścić kilka kostek lodu.
  3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
  4. Z kieliszków usunąć lód i wlać koktajl.
  5. Udekorować kawą.

Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych


Komentarze

  1. Kawę z whisky do tej pory piłam tylko po irlandzku, ale to wygląda absolutnie przepysznie! Akurat nawet wszystko mam w domu, więc już wiem, jaką kawę sobie zaserwuję w piątek po południu. <3

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty