OWSIANY REJS

Oto ekskluzywny rejs niesamowicie smaczną owsianą łodzią. Na przepysznym bezglutenowym chlebie z sieci piekarni PUTKA mamy samych znakomitych pasażerów. Pasta z awokado i przepiórczych jajek, słodką paprykę spiczastą, rozpływającego się w ustach łososia wędzonego, a całość uwieńczona jajeczkiem z czarnym kawiorem. Sałatka ta wyróżnia się nie tylko oryginalną formą podania, ale również bardzo interesującym połączeniem smaków. Tą znakomitą, elegancką przystawkę przygotowałam z myślą o osobach, które unikają glutenu, nie mniej jednak taki rejs może odbyć się również na innym ulubionym przez Was pieczywie!

Bezglutenowa Bezmleczna Z rybą

SKŁADNIKI:

  • 2 kromki chleba owsianego bezglutenowego PUTKA
  • 1 nieduże awokado, 1 łyżka soku z cytryny
  • 12 jajek przepiórczych
  • 125 łososia wędzonego na gorąco
  • 1 papryka spiczasta
  • 1 łyżeczki czarnego kawioru
  • sól, świeżo mielony pieprz kolorowy
  • świeży tymianek lub koperek do dekoracji

Czas przygotowywania 15 min. Wymaga gotowania 3-4 min. Nie wymaga smażeniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajeczka przepiórcze umieszczamy we wrzątku, gotujemy przez 3-4 minuty, po czym zalewamy zimną wodą, obieramy i osuszamy. Dwie sztuki odkładamy i przekrawamy na pół, a pozostałe wrzucamy do malaksera.
  2. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki, obieramy i wkładamy do pojemnika z jajeczkami. Dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz. Całość blendujemy aż do uzyskania masy o jednolitej konsystencji.
  3. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, a następnie kroimy w drobną kosteczkę.
  4. Przy pomocy obręczy kulinarnych, z chleba wykrawamy skórkę, a następnie formujemy bryłę układając kolejno masę jajeczną z awokado, paprykę i kawałki łososia. Wierzch dekorujemy jajeczkiem z kawiorem oraz listkami tymianku.

Brak komentarzy do "OWSIANY REJS"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny