czwartek, stycznia 14, 2021

Budyniowe Racuchy

 

Budyniowe Racuchy

Szybki sposób na coś słodkiego do kawy.


Składniki:

·       20 łyżek mąki pszennej

·       4 całe jajka

·       2 łyżki cukru pudru

·       1 łyżka proszku do pieczenia

·       1 budyń waniliowy

·       1 szklanka mleka

·       Olej do smażenia

·       Cukier puder do posypki

Sposób przygotowania:

1.   Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.





2.   Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.



3.   Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.


4.   Gotowe.




5.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz