Kulinarna Chwila: Zapiekane roladki Kulinarna Chwila: Zapiekane roladki

wtorek, stycznia 12, 2021

Zapiekane roladki

 

Zapiekane roladki

Roladki z kurczaka zatopione w masie jajecznej z warzywami.


Składniki:

·       3 pojedyncze filety z kurczaka

·       20 dag szynki sopockiej w plastrach

·       15 dag sera żółtego w plastrach

·       15 dag sera żółtego w kawałku

·       6 jajek całych

·       Pęczek szczypiorku

·       2 papryki (żółta, czerwona)

·       3 ogórki kiszone

·       2 pomidory

·       Sól

·       Pieprz

·       Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

1.   Mięso kroimy w bardzo cienkie plastry, doprawiamy solą oraz przyprawą.



2.   Na każdy kawałku mięsa układamy po plastrze sera i szynki.




3.   Zwijamy w roladki i kroimy na połowę.




4.   Układamy w naczyniu żaroodpornym.



5.   Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy.



6.   Do jajek dodajemy drobno pokrojone papryki, ogórki, pomidory, posiekany drobno szczypiorek. Doprawiamy pieprzem oraz solą.








7.   Masę jajeczną wylewamy na mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.




8.   Pieczemy 40 minut w 180°C.

9.   Danie gotowe.





10.           Smacznego.

1 komentarz: