Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką pyszna warstwowa sałatka, która jest prosta i szybka w przygotowaniu, a dodatkowo pięknie się prezentuje.

Śledzie pod pierzynką przepis

Śledzie pod pierzynką pyszna warstwowa sałatka, która jest prosta i szybka w przygotowaniu, a dodatkowo pięknie się prezentuje.

Składniki

-6 solonych pojedynczych
grubych  płatów śledziowych
(a’la matias)
-5 jajek ugotowanych na twardo
-3 ziemniaki ugotowane (ok 400g)
-4 ogórki kiszone
-4 buraki czerwone ugotowane
(ok 500 g)
-1 cebula
-pęczek szczypiorku
-sól, pieprz
-majonez

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe myjemy następnie zalewamy wodą na około3 godziny.
Po 3 godzinach odsączamy jeśli są mocno słone wymieniamy wodę ponownie i moczymy dłużej.
Ogórki ziemniaki oraz cebule kroimy  w kostkę.
Buraki i jajka ścieramy na tarce z grubymi oczkami.
Na dnie słoiczków, pucharków lub dużej salaterki układamy warstwowo :
-śledzie
-cebule
smarujemy cienko majonezem
-ziemniaki 
-starte buraczki
posypujemy solą i pieprzem
-ogórki
smarujemy cienko majonezem
-starte jajka
dekorujemy szczypiorkiem

Śledzie pod pierzynką pyszna warstwowa sałatka
Śledzie pod pierzynką przepis

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

2 thoughts on “Śledzie pod pierzynką”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close