wtorek, października 06, 2020

Kotlet drobiowy z serową panierką

 

Kotlet drobiowy z serową panierką

Idealny kotlet na danie obiadowe, imprezy. Łatwy w wykonaniu a zawsze coś innego.


Składniki:

·       1 filet podwójny z kurczaka

·       Sól

·       Przyprawa do kurczaka

·       Olej do smażenia

·       2 kulki mozzarelli

·       10 dag sera żółtego

·       Bułka tarta do panierki

·       2 jajka

·       2 pomidory

·       ½ pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

1.               Mięso kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.



2.               Bułkę tartą mieszamy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.




3.               Mięso panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce z serem.




4.               Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.




5.               Na każdy kawałku mięsa układamy plasterki pomidora oraz krążki mozzarelli.



6.               Zapiekamy w piekarniku do chwili rozpuszczania się sera.


7.               Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz