Kulinarna Chwila: Szaszłyki Karola Kulinarna Chwila: Szaszłyki Karola

czwartek, września 10, 2020

Szaszłyki Karola


Szaszłyki Karola
Kto robił takie szaszłyki??Można zapiekać w piekarniku lub na grillu. Polecam.


9 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
·       20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
·       3 cebule
·       4 ogórki konserwowe
·       4 ziemniaki
·       2 opakowania małych papryczek
·       ½ łyżeczka majeranku
·       Sól
·       1/3 łyżeczki papryki ostrej
·       1 łyżka bułki tartej
·       Jajko
Sposób przygotowania:
1.   Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy mięso.

2.   Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona.

3.   Każdą część papryczki nadziewamy mięsem.


4.   Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki.


5.   Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy.
6.   Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na wykałaczkę do szaszłyków.
7.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

8.   Gotowe.



9.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz