piątek, 28 sierpnia 2020

Pasta twarogowa z papryką.





Naszła mnie ochota na pastę do chleba, tym razem twarogowa z papryką. 
Zawsze lubię mieć w domu zapas papryki. Ma dużo witaminy C, dlatego 
jem jej, dość dużo :) Zawiera też inne witaminy, jak np. E, prowitaminę A, 
oraz witaminy z grupy B. Mówię o papryce czerwonej, bo taką lubię najbardziej. 
Wracając do pasty, to też bardzo lubię. Najczęściej robię właśnie twarogowe 
i jajeczne. To jest moja baza, a dodatki, to już zależy na co mam ochotę, albo
co akurat mam w lodówce :)

Składniki:
250 g. twarogu
1/2 czerwonej papryki
2 łyżki gęstej śmietany
szczypiorek
sól, pieprz

Wykonanie:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem. 
Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do twarogu.


Szczypiorek drobno pokroić, również wsypać do miski z twarogiem.
Przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Jeszcze raz rozgnieść widelcem 
i dobrze wymieszać. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz