Sałatka z arbuzem i fetą

kawalki-arbuza-i-bialej-fety-w-niebieskim-talerzu


Ta sałatka to kwintesencja lata! Mamy tu soczystego i dojrzałego arbuza, świeże i chrupiące zielone ogórki i kawałki słonawej fety. Wbrew pozorom to jest jednak tercet idealny. Wszystkie smaki idealnie się uzupełniają. A zwieńczeniem są listki świeżej mięty. Po prostu pyszne letnie smaki na talerzu.


Sałatka  z arbuzem i feta


Sałatka  z arbuzem i fetą

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 2 szklanki pokrojonego w kawałki arbuza
  • 2 plastry fety
  • 3-4 małe gruntowe ogórki
  • listki mięty
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • odrobina oliwy z oliwek


Wykonanie:

Ogórki kroimy w pół plasterki, fetę kruszymy, a listki mięty kroimy w paseczki. 
W misce układamy arbuza, ogórki, fetę i miętę. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, solimy oraz pieprzymy. Tuż przed podaniem dokładnie mieszamy.


Komentarze