Naleśniki z warzywami duszonymi w mleku kokosowym.

Trochę deszczowo i burzowo dzisiaj, i wymyśliłam sobie naleśników ciąg dalszy.

Myślę że o naleśnikach i ich nadzieniach można byłoby encyklopedie napisać, i to pewnie nie jedną.😊

Przepis na blaty naleśnikowe znajdziecie Tutaj

Gdy już mamy gotowe blaty, to możemy przygotować nadzienie.

Składniki :

  • Cukinia 1 szt
  • Bakłażan 1szt
  • Cebula 1 szt
  • Pomidor 1-2 szt
  • Czosnek 3 ząbki
  • Trochę mleka kokosowego
  • Sól, pieprz, majeranek i kurkuma

To działamy. Cebulę smażymy na małym tłuszczu. Ja pokroiłam w piórka, dodajemy czosnek, również posiekany.

Bakłażana kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do cebuli. Podlewamy oliwą i smażymy całość. Trzeba uważać bo bakłażan kocha olej.

Cukinię również kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do reszty warzyw.

Całość smażymy. Przyprawiamy tak jak lubimy.

Pomidora pokroiłam w większą kostkę. I zmieszałam z całością.

Mleko Kokosowe dodałam do wszystkich warzyw, tylko nie za dużo. To ma się poddusić tak długo aż pozbędziemy się płynu.

Na zdjęciach pokazałam co jak robiłam. Mam nadzieję że nie zapomniałam o czymś opowiedzieć.

Ogólnie do takiego farszu można dodawać ser, lub dla mięsożerców kurczaka. Jak kto woli.

Pozdrawiam M. Miłej soboty wam życzę 😊

Dodaj komentarz