Kulinarna Chwila: Kapuściane Pizzerki Kulinarna Chwila: Kapuściane Pizzerki

poniedziałek, sierpnia 17, 2020

Kapuściane Pizzerki


Kapuściane  Pizzerki


Kiedy zostanie Wam kapusta od gołąbków lub macie małą kapustę można wykorzystać ją w taki sposób.


Składniki:
·       ½ fileta z kurczaka
·       Sól
·       1 łyżka przyprawy Gyros
·       Olej do smażenia
·       4 ogórki konserwowe
·       1 papryka czerwona
·       ½ puszki kukurydzy
·       200 ml przecieru pomidorowego
·       Szczypta Chili
·       Mała główka kapusty
·       2 jajka
·       Bułka tarta do panierki
·       10 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju.

2.   Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe, kukurydzę bez zalewy, pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili.





3.   Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry.

4.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.


5.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

6.   Kapustę po usmażeniu układamy na żaroodpornym półmisku i nakładamy farsz mięsny.

7.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy mięso.

8.   Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
9.   Gotowe.




10.           Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz