środa, 12 sierpnia 2020

Grillowany filet z kurczaka zapiekany z kremowym ananasem

Bardzo proste  w przygotowaniu danie a zarazem mega smaczne. Grillowany filet zapieczony z ananasem w śmietanie. Można też użyć mleczka kokosowego  zamiast śmietany i będzie równie smaczne.
3 porcje
3 plastry fileta z kurczaka
5 plastrów ananasa z zalewy lub świeży
1/3 szklanki słodkiej śmietanki lub mleczka kokosowego (około 80 ml)
ser żółty według uznania (użyłam 3 grubsze plastry)
Przyprawa do kurczaka + kilka łyżek oleju
1 łyżeczka masła

Przyprawę do kurczaka wymieszać z olejem i zamarynować plastry mięsa. Odstawić na min. 15 minut. Następnie mięso grillujemy z każdej strony po około 4-5 minut.
Ananasa pokroić w drobną kostkę.
Na patelni i odrobinie masła podsmażyć krótko ananasa. Następnie wlać śmietankę lub mleczko kokosowe i gotujemy aż całość zgęstnieje ciągle mieszając.
Tak przygotowanego ananasa wykładamy obficie na grillowane mięso. Na wierzchu ułożyć plastry sera i całość jeszcze chwilkę zapiekać aż ser się rozpuści.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz