Lody jagodowe na patyku

Lody jagodowe na patyku Lato w pełni. A w takie dni nie ma lepszego deseru niż domowe lody. Dziś polecam Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu lody jagodowe na patyku. Minimalna ilość składników, a jaki pyszny efekt. Cała moja rodzina je po prostu uwielbia. U nas takie lody królują nie tylko latem. W mojej piwnicy zawsze mam zapas różnych owoców w syropie i przygotowuję takie lody, gdy tylko najdzie nas ochota 😉

A Wy lubicie jagodowe lody?

Składniki:

  • 400 ml naturalnego jogurtu
  • 1 puszka jagód w syropie Leśne Skarby
  • 4 łyżki cukru pudru (lub według smaku)
  • 0,5 łyżki syropu z limonki lub cytryny

Przygotowanie:

Jagody odsączamy na sitku.

Do misy blendera z nożami przekładamy cały jogurt naturalny, dodajemy cukier puder, sok z limonki lub cytryny i jagody. Miksujemy.

Masę przelewamy do foremek do lodów. Wkładamy do zamrażalnika na minimum 4 godziny.

Rada: Aby łatwiej wyciągnąć lody z foremek można na chwilę każdą foremkę z lodem włożyć do ciepłej wody.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz