X

Czego szukasz?

Przepis
Jajka faszerowaneWielkanoc

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Co jak co, ale jajka na Wielkanocnym stole muszą być. Najlepiej jak najbardziej widowiskowe, takie które jemy oczami, a jak próbujemy to odpływamy ze szczęścia. Takie właśnie są jajka faszerowane wędzoną makrelą, pyszne, atrakcyjne wizualnie i banalnie proste w przygotowaniu. Poniżej dowiecie się jak przygotować taką przekąskę i nawet nie ubrudzić sobie rąk 🙂 Z resztą w podobny sposób, możecie przygotować dowolne jajka faszerowane. Zatem do dzieła moi drodzy 🙂

Jajka faszerowane wędzoną makrelą – przepis krok po kroku

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Jajka ugotuj na twardo. Następnie wystudź i obierz ze skorupek. Za pomocą łyżeczki wyjmij żółtka.

Krok 2:

Wędzoną makrelę obierz ze skórki, następnie oddziel mięso od ości.

Krok 3:

W misie malaksera połącz żółtka, mięso wędzonej makreli, sos tatarski oraz sól i czarny pieprz. Następnie farsz dokładnie zmiksuj, musi mieć jednolitą konsystencję.

Krok 4:

Farszem napełnij białka, ja korzystam z rękawa cukierniczego ze specjalną końcówka. Tak przygotowane jajka z pewnością najładniej się prezentują i najszybciej się napełniają.

Jajka faszerowane wędzoną makrelą podawaj ozdobione rzeżuchą lub np. posiekanym szczypiorkiem.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook

Więcej pysznych pomysłów na wielkanocne przepisy znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również