Muffiny z jagodami



Dzień dobry :-) Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu wszyscy uwielbiają jagody, te leśne. Córka przepada za pierogami z nimi, ja uwielbiam znowu muffiny. Tym razem pojechaliśmy do lasu na spacer i okazało się, że jest ich mnóstwo, więc nazbieraliśmy. Były gofry z bitą śmietaną i jagodami i zostało jeszcze na muffiny. Muffiny pyszne, przepis znalazłam tutaj (klik) polecam, od razu radzę zrobić podwójną porcję :-) Miłego dnia  :-)

Składniki na 12 szt:

  • 1 szklanka jagód
  • 100 ml oleju 
  • 125 ml mleka 2%
  • 2 jajka
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 120 g cukru


1. Do jednej miski dajemy składniki suche, do drugiej mokre. Następnie suche wsypujemy do mokrych, mieszamy.
2. Na samym końcu dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (u mnie termoobieg), do papilotek nakładamy tak na wysokość 3/4 ciasto. Babeczki pieczemy około 20 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy i gotowe :-) Smacznego :-)








18 komentarzy:

  1. Zapisuję sobie ten przepis, uwielbiam takie babeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z własnoręcznie nazbieranymi borówkami na pewno smakują wyjątkowo. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. YummY!
    I like blueberry muffins, complement my cup of coffee :)

    OdpowiedzUsuń
  4. też zawsze robię z jagodami albo w sumie malinami :D uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj, ale bym zjadła :). Uwielbiam jagody i teraz jest mój czas, aby się nimi nacieszyć :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O maamo wyglądają pysznie :) trzeba iść na jagody

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmmm, może u chłopaka zrobię

    OdpowiedzUsuń
  8. These muffins look stunning Beata !! Many times I dont made muffins !

    OdpowiedzUsuń
  9. Oj skusiłabym się na taką babeczkę <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Wczoraj dostałam świeżych jagód. Już wiem co z nich przygotuje!! Yumi!!!

    OdpowiedzUsuń
  11. A ja chciałam kupić jagody, ale nie dotarłam w piątek, a wczoraj jak się obudziłam to już była 16 (po nocce) i wszystko zamknięte :(

    OdpowiedzUsuń
  12. Piekła Pani bez cukru? W przepisie, z którego Pani korzystała podane jest 170 g cukru.

    OdpowiedzUsuń
  13. Została mi ostatnia paczka jagód z lata i zrobiłam z nimi babeczki z Twojego przepisu. Wyszły aksamitne, mięciutkie - po prostu przepyszne. Świetny przepis *.*

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger