Pasta z tuńczykiem i jajkiem

 

…na śniadanie …na kolację …na przekąskę …na piknik …dla gości

Pyszne smarowidło, które urozmaici klasyczne kanapki😉 Pasta jest zdrowa i pożywna – doskonale pasuje do chleba, bułeczek lub krakersów. Osobom bezglutenowym polecam wafle ryżowe, wafle kukurydziane, pieczywo jaglane, pieczywo gryczane.

 

 

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (ok.170-190 g)
  • 4-5 jajek
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Tuńczyka odcedź z zalewy, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Dodaj drobno posiekane jajka, pokrojony szczypiorek i majonez. Dopraw solą i pieprzem – całość dobrze wymieszaj. Podawaj z pieczywem.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *