Bałagan z oscypkiem – danie z patelni Uwielbiam takie dania. Proste, szybkie, gotowe w kilka chwil. Tzw. bałagan, to nic innego jak danie przygotowane z dostępnym składników. Najczęściej przygotowuję bałagan z pomidorami, czyli popularną szakszuke. Tym razem jednak postawiłam na inne dodatki i dużo kolorów. No i górki ser… Ach jak je je lubię 😀 Lubicie oscypki? Jeśli tak, to polecam Wam zajrzeć do Ser-Mar Pyszne, naturalne sery górskie. Cudo <3
A wracając do mojego bałaganu z oscypkiem… Wyszło tak pysznie, że naprawdę polecam Wam to połączenie. Miłego dnia moi drodzy.
Składniki:
- 1 kiełbasa grillowa
- 4 jajka
- 1 pieczarka
- 2-3 łyżki kukurydzy
- 1 łyżka masła
- kawałek oscypka – tzw. kukurydza Ser-Mar
- mała garść sałaty (u mnie miks)
- pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy w kostkę, pieczarkę obieramy i kroimy w półplasterki. Składniki podsmażamy na maśle, doprawiając pieprzem i niewielką ilością soli (pamiętajmy, że oscypek jest słony). Wbijamy jajka, chwilę smażymy. Na koniec dodajemy kukurydzę i ścieramy na tarce kawałek oscypka. Przykrywamy na chwilę patelnie pokrywką, tak by białka jajek ładnie się ścięły (żółtko powinno być płynne), a ser ładnie się stopił. Posypujemy całość miksem sałat i podajemy.
Smacznego
Zapraszam też na fanpage Ser-Mar
Długo nie musiałaś mnie namawiać. Po przeczytaniu przepisu Twojego przepisu decyzja mogła być tylko jedna – do sklepu po oscypek i robimy:) Smakuje nawet lepiej niż myślałam!