wtorek, 12 maja 2020

Golonka z indyka z warzywami

   Golonki z indyka pieczone z warzywami to pyszny i dość szybki obiad. Wystarczy pokroić warzywa, przyprawić i obsmażyć mięsko , reszta robi się sama 😍


Składniki:

  • 2 golonki indycze
  • 2 marchewki
  • duża cebula
  • ok 500-600 g pieczarek
  • sól, pieprz,majeranek
Mięso natrzeć solą, pieprzem, obsypać majerankiem i odstawić na 2 godziny.
Pieczarki, marchew i cebulę pokroić na kawałki, plasterki . Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Golonki obsmażyć na patelni .
Warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na nich mięsko i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st. C. Piec pod przykryciem ok 1 godz, pod koniec otworzyć naczynie by zapiec na złoty kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz