poniedziałek, kwietnia 20, 2020

Potrawka Figo Fago


Potrawka Figo Fago

Szybkie mięsne danie, które można podać z makaronem lub ryżem.


Składniki:
·       Filet z kurczaka
·       Cebula
·       2 marchewki
·       1 pietruszka
·       Kostka rosołowa
·       ½ kg pieczarek
·       Puszka groszku konserwowego
·       Papryka czerwona
·       Sos serowo pieczarkowy z natką pietruszki (opakowanie)
·       Sól
·       pieprz
·       Przyprawa do kurczaka złocista
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.  Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju

2.  Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka


3.  Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju

4.  Do cebuli dodajemy obraną pokrojoną w słupki marchew oraz pietruszkę, podlewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy


5.  Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą

6.  Następnie odlewamy groszek z zalewy i łączymy z warzywami, również dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę


7.  Warzywa łączymy z mięsem i sosem rozrobionym w jednej szklance wody



8.  Podajemy w makaronem
9.  Danie gotowe





10.       Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz