poniedziałek, 13 kwietnia 2020

Siekane drobiowe kotleciki

Pyszne, pulchne, lekkie drobiowe kotlety.
Można w nich sprytnie przemycić warzywa dla niejadków :D
Zapraszam do wypróbowania








Potrzebne składniki:

  • około 500 g fileta z piersi kurczaka
  • około 100 g pieczarek
  • 1 mała papryka
  • 1 cebula
  • 150 g sera Gouda 
  • pęczek koperku
  • 2 jajka
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • ulubione przyprawy do kurczaka 
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • olej do smażenia
Wszystkie składniki skroić w drobną kostkę, koperek posiekać.
Dorzucić przyprawy razem ze śmietanką.
Wymieszać.
Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Nabierać łyżką i na rozgrzanym oleju formować kotleciki.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz