Banan smażony na miodzie

Banany smażone w miodzie z nutką cynamonu to pyszny, prosty i ekspresowy deser.

Składniki
Porcja dla 2 osób

  • banan, 2 szt.
  • miód, 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • cynamon, 1 łyżeczka

Wykonanie

  1. Banany obieramy ze skóry.
  2. Przekrawamy wzdłuż na pół.
  3. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy miód.
  4. Całość mieszamy i podgrzewamy ok 1-2 min.
  5. Następnie na powstały sos wykładamy banany i obsmażamy z obu stron (robimy to bardzo delikatnie), do czasu kiedy banany zmiękną.
  6. Gotowe banany delikatnie przekładamy na talerze, polewamy pozostałym sosem i posypujemy cynamonem.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.