Pasta rybna z ogórkiem

rybna-pasta-w-misce

Skoro ostatnio bardzo często piekę chleb, to wiadomym jest, że i do tego chleba  jest potrzebne tak zwane smarowidło. Nie przepadam za gotową wędliną, więc robię rożne pasty, żeby urozmaicić nasze codzienne kanapki.
Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą do zrobienia pastę. Pasta rybna z ogórkiem powstała na bazie białego sera i wędzonej makreli. W domu ją uwielbiamy, jest idealna do świeżego domowego chlebka.

Kulinarne inspiracje


Na blogu znajdziecie także inni pomysły na pasty do chleba:


Pasta rybna z ogórkiem



Pasta rybna z ogórkiem

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 250 g białego półtłustego sera
  • 1 makrela
  • 1/2 drobno pokrojonej cebuli
  • 2-3 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu 
  • 2 drobno pokrojone ogórki konserwowe 
  • 2 łyżki posiekanej natki 
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości. W misce umieszczamy ser, jogurt i majonez, rozgniatamy widelcem i mieszamy. Dodajemy kawałki ryby i ponownie rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy cebulę, ogórki, natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.




Komentarze