marca 25, 2020

Pasta z makreli na kanapki




Szybka, prosta i pyszna pasta z makreli na kanapkę. Zawsze, jak kupowałam makrelę to jadłam ją z chlebem, do momentu, jak zrobiłam z niej pastę. Teraz pasty rybne goszczą na moim stole bardzo często i uwielbiam je jeść z świeżo wypieczonym chlebem na zakwasie. 

Jeśli lubisz pasty na kanapkę to wypróbuj też przepis na:





Przepis na pastę z makreli:


- 1/2 makreli wędzonej
- 4 jajka
- 150 g serka śmietankowo- twarogowego
- 100 g jogurtu greckiego ( w zastępstwie, śmietana gęsta lub majonez)
- 1 mała cebulka dymka
- dymka
- sól morska, czosnek niedźwiedzi 

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skórki.
Rybę obierz bardzo dokładnie z ości.
Całość pognieć na jednolitą masę widelcem, dopraw solą.
Pastę przełóż do słoika lub miski i wstaw na min. godzinę do lodówki.

Pasta smakuje idealnie ze świeżym pieczywem lub grzankami z chleba.



PS. Ta pasta to bogactwa wapnia! Powinna często gościć w diecie kobiet.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI