Sałatka makaronowa z papryką i szynką FIT

Przygotowanie sałatki, którą można wziąć ze sobą do pracy, czy szkoły, bez konieczności jej podgrzewania wydaje się być najlepszym pomysłem jako danie do lunchbox’a. Sałatki makaronowe są bardzo sycące i niezwykle proste w przygotowaniu. W dodatku potrzebujemy jedynie podstawowych składników, które najczęściej mamy w lodówce. Spróbujcie!

Składniki na 4-6 porcji:
– 300-350g makaronu fusilli
– 100g szynki „bez E”
– 1 czerwona papryka
– 1 zielona papryka
– 1 żółta papryka
– 4-6 łyżek jogurtu greckiego
– pół pęczka natki pietruszki
– sól, pieprz

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szynkę i papryki kroimy w kosteczkę. Natkę drobno siekamy. Ostudzony makaron łączymy z pozostałymi składnikami i schładzamy.
Smacznego!

Dodaj komentarz