Kulinarna Chwila: Zawijane fileciki w boczku Kulinarna Chwila: Zawijane fileciki w boczku

wtorek, lutego 18, 2020

Zawijane fileciki w boczku


Zawijane fileciki w boczku




Delikatne mięso, aromatyczny boczek, sprawia, że roladki są pyszne i soczyste.


Składniki:
·       2 filety z kurczaka
·       Mozzarella
·       Papryka czerwona
·       3 ogórki konserwowe
·       8 podłużnych plastrów boczku parzonego
·       Sól
·       Mąka pszenna do panierki
·       Bułka tarta do panierki
·       2 jajka
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.  Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy.

2.  Mozzarellę, ogórka i paprykę kroimy w słupki, układamy na środku mięsa.

3.  Zwijamy w roladki i zawijamy w boczek.


4.  Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.



5.  Smażymy na rozgrzanym oleju.

6.  Roladki gotowe.




7.  Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz