niedziela, lutego 02, 2020

Fryderyki z niespodzianką


Fryderyki z niespodzianką


Mięso mielone a w nim sami zobaczcie.


Składniki:
·       1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
·       Papryka czerwona
·       Mała cukinia
·       2 ogórki konserwowe
·       Cebula
·       Jajko
·       Mąka pszenna do panierki
·       Olej do smażenia
·       Sól
·       Majeranek
·       Papryka ostra
·       Bułka tarta
·       Sos włoski w słoiczku
Sposób przygotowania:
1.  Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem.



2.  Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wsypujemy bułkę tartą oraz szczyptę papryki, wyrabiamy.



3.  Z mięso robimy kotlety, rozpłaszczamy.


4.  Warzywa obieramy i drobno kroimy ( paprykę, ogórki i cukinie)



5.  Układamy na środku mięsa i zawijamy.


6.  Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.


7.  W brytfannie gotujemy trochę wody i przekładamy kotlety, prużymy.

8.  Jak nam pozostał farsz możemy dołożyć do sosu.

9.  Na koniec dodajemy sos włoski, chwilę gotujemy.

10.             Danie gotowe.




11.             Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz