Szybkie ciasteczka z owocami i miodem

Szybkie, smaczne ciasteczka z owocami i miodem na cieście francuskim.

Składniki

Porcja na ok 12 szt.

  • ciasto francuskie, 1 op.
  • owoce, ulubione (u mnie truskawki i borówki)
  • miód
  • jajko, 1 szt.
  • cukier puder, do posypania

Wykonanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy.
  2. Kroimy na 12 kwadratow.
  3. Na środku każdego wykładamy owoce i zawijamy boki ciasta.
  4. Następnie na owoce wylewamy po łyżeczce miodu.
  5. Boki ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym jajkiem.
  6. Pieczemy ok 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, na złoty kolor.
  7. Przestudzone ciastka posypujeny cukrem pudrem.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.