Jadalny prezent od serca – domowe kokosowe kuleczki a la rafaello

Święta już tuż tuż. Mam czasem wrażenie, że czas biegnie jak szalony. Dopiero co było lato, a tu już za moment Święta i Nowy Rok. Zostało naprawdę niewiele czasu na przygotowania. Czy macie już wybrane przepisy m.in. na ciasta, pierogi, uszka, paszteciki czy pyszny domowy czerwony barszcz? Jeśli nie, to oczywiście zachęcam do zaglądania na mój blog. A co z prezentami? O nich też oczywiście nie można zapomnieć.

Pamiętajcie, że najlepszym prezentem jest ten od serca. Dlatego może w tym roku przygotujecie dla swoich bliskich lub przyjaciół coś własnoręcznie? Takie prezenty są naprawdę wyjątkowe. Mogą to być oczywiście jakieś słoiczki lub pudełeczka ozdobione metodą decupage, może to być własnoręcznie wykonane mydełko, świeca, wyjątkowa ramka pełna wspomnień, bransoletka lub coś słodkiego. Osobiście najchętniej wybieram tą ostatnią opcję.

Własnoręcznie wykonane słodkości sprawdzają się według mnie najlepiej. Mniejsze jak domowe ciasteczka, lizaczki, krówki czy babeczki mogą stanowić pyszny dodatek do prezentu lub mały upominek. Większe nie potrzebują już dodatków. Wszystko zależy od waszych umiejętności, wyobraźni i chęci.

Ja dziś polecam Wam przygotować słodki upominek w postaci domowych kokosowych kuleczek rafaello. Zachwycą na pewno nie jednego wielbiciela tych popularnych pralinek.

Takie kuleczki naprawdę nie są trudne w przygotowaniu. Wystarczą tylko cztery podstawowe składniki plus migdały, które umieścimy w środku takiej pralinki. Do tego folia do pakowania prezentów lub gotowe papierowe pudełeczka na pojedyncze muffinki, kolorowe wstążeczki i … prezent gotowy 🙂

Jak przygotować takie domowe kuleczki rafaello?

Pełen przepis krok po kroku znajdziecie tutaj:

Jadalny prezent od serca – domowe kuleczki rafaello krok po kroku

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz