2019/12/09

Makaron z mielonym mięsem wołowym i pomidorami

Lubicie szybkie w przygotowaniu obiady? Ten zrobicie w niecałe 15 minut. Gotowi? Startujemy z przepisem!


Makaron z mielonym mięsem wołowym i pomidorami




Makaron z mielonym mięsem wołowym i pomidorami / 4 porcje

Składniki:
  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 400 g makaronu świderki
  • 400 g pomidorów krojonych w puszce
  • 4-5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • W tym czasie obieramy czosnek, kroimy w kostkę.
  • Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.
  • Dodajemy mięso mielone oraz czosnek.
  • Podsmażamy, aż mięso nie będzie surowe.
  • Dodajemy pomidory krojone z puszki.
  • Dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
  • Na koniec doprawiamy do smaku.
  • Podajemy z makaronem, posypane startym grana padano lub np. parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz