Salsa z mango i granatem

przez Kardamonowy

Zrobiona w sumie pod rybę, po prostu. Od dawna chodziło za mną połączenie ryby z owocami, trzeba było to w końcu zrealizować. Świetne połączenie, świetne.



Składniki:
1 mango
pół granatu
1 mała czerwona cebula
pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki oliwy extra virgin
sok z połowy cytryny
sól
pieprz  

Mango obieramy, kroimy w kostkę (pamiętajcie o pestce w środku), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. 

Podobne przepisy:
Salsa pomidorowa
Salsa z ogórków kiszonych
Salsa z pomidorów z puszki

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności