Surówka na słodko (z kapustą pekińską)

Surówka na słodko (z kapustą pekińską) Dziś do obiadu polecam Wam pyszną i prostą do przygotowania surówkę z kapusty pekińskiej na słodko. Słodyczy surówce dodają jabłko, marchewka i… miód. Moje dzieci i reszta rodziny po prostu rozsmakowali się w tym połączeniu. Polecam i wam spróbować. Surówka na słodko jest pyszna i lekka, Pasuje idealnie do mięsa z sosem lub innych potraw. Spróbujcie.

Składniki:

  • około 1/4 kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • pół jabłka
  • około 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • około 1 łyżki płynnego miodu do smaku – użyłam miód nektarowy lipowy Huzar
  • świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kapustę pekińską ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę i pół jabłka. Jogurt naturalny i miód (najpierw mniejszą ilość).

Mieszamy składniki, doprawiamy do smaku niewielką ilością świeżo mielonego pieprzu. Mieszamy i próbujemy. Opcjonalnie dodajemy miodu/jogurtu/pieprzu.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz