250/300 gramów szynki konserwowej
250 gramów żółtego wyrazistego w smaku sera żółtego
4 średnie ogórki konserwowe lub kiszone
2 czubate łyżki majonezu
1 czubata łyżka kwaśnej śmietany
Szynkę, ser i ogórki kroimy w cieniutkie paseczki o długości ok 3/4 centymetry.
Wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez i śmietanę dokładnie mieszamy.
Najlepiej przygotować parę godzin wcześniej aby smaki się idealnie przegryzły.
Smacznego :)
W wersji imprezowej jako przystawka
super na kanapki,właśnie zrobiłam rodzinie bardzo smakuje ( można robić gdy zostają resztki szynki,kawałek sera a ogórki w spiżarni tegoroczne zawsze są)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna, ja jeszcze dla koloru dodałam kilka kolorowych mini pomidorków. Wyglądala super.
OdpowiedzUsuńbardzo dobra, pierwszy raz jadłam na wakacjach, zapomniałam całkiem o niej
OdpowiedzUsuńPyszna 😋 potwierdzam
OdpowiedzUsuń