Kulinarna Chwila: Rożek Piz Za Kulinarna Chwila: Rożek Piz Za

czwartek, września 05, 2019

Rożek Piz Za


Rożek Piz Za

Co powiecie na pyszne rożki drożdżowe, mogą zastąpić Wam drugie śniadanie.


Składniki na rozczyn:
·       1 kostka drożdży świeżych
·       1 łyżka cukru
·       2 łyżki mąki pszennej
·       1 szklanki mleka ciepłego
Składniki na farsz:
·       Cebula
·       15 dag pieczarek
·       ½ papryki żółtej
·       ½ papryki czerwonej
·       Pieprz
·       Sól
·       3 ogórki konserwowe
Dodatkowo:
·       20 łyżek mąki pszennej
·       1 szklanki mleka
·       2 łyżki oleju
·       Sól
·       Ketchup
·       15 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.   Wszystkie składniki na rozczyn rozrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.




2.   Mąkę wsypujemy do miski.

3.   Gdy rozczyn już się podniósł, wlewamy do mąki.

4.   Dodajemy olej, sól, mleko i wyrabiamy.
5.   Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
6.   W tym czasie robimy farsz: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
7.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
8.   Następnie pokrojone papryki.
9.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10.                  Ogórka kroimy kostkę i łączymy z grzybami, chwilę prużymy.
11.                  Ciasto wałkujemy i dowolnie kroimy, w zależności jaki kształt chcemy uzyskać.


12.                  Smarujemy ketchupem.

13.                  Nakładamy farsz.

14.                  Posypujemy serem startym na dużych oczkach.

15.                  Składamy zlepiając brzegi ciasta.

16.                  Pieczemy 30 minut w 180 °C
17.                  Danie gotowe.





18.                  Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz