Surówka z marchewki z dżemem morelowym

przez Kardamonowy

A tak. I niestety nie jest to mój pomysł. Przepis zaczerpnęłam od Pani Szymanderskiej, którą baaardzo lubię i szanuję. Ten przepis akurat pochodzi z książki: „Kuchnia regionalna”. Przepis trochę zmieniłam, w oryginale jest oczywiście śmietana. U mnie jogurt naturalny, a jakże.



Składniki:
3 duże marchewki
3 łyżki dżemu morelowego (najlepiej domowego)
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
sól
pieprz  

Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na średnich oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich resztę składników, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

Podobne przepisy:
Surówka z marchewki i ananasa
Surówka z marchewki i jabłka
Surówka z marchewki i gruszki
Surówka z marchewki i pora
Surówka z marchewką i jabłkiem

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności