Pasta jajeczna z awokado

Na pewno większość z nas jadła nie raz pastę jajeczną z majonezem. A gdyby tak zamienić źródło tłuszczu na coś innego?

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka soku z cytryny lub limonki
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Szczypiorek posiekać. Gotowe składnik wymieszać razem z jogurtem, doprawić do smaku.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza w 100 g:

  • wartość energetyczna – 113,1 kcal
  • białko – 6,9 g
  • tłuszcze – 8,3 g
  • węglowodany – 5,8 g
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Mira
Mira
4 lat temu

Super przepis! W sumie nie pomyślałam, żeby użyć awokado zamiast majonezu do pasty :p