ZDROWY I DIETETYCZNY CZEKOLADOWO - ORZECHOWY BUDYŃ Z PŁATKÓW RYŻOWYCH - IDEALNY NA ŚNIADANIE LUB DESER

zdrowy deser fit

# artykuł sponsorowany przez markę Foods by Ann #

Budyń z płatków ryżowych to pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie lub deser, które zrobicie w 10 minut. Danie pomimo, że nie dodajemy do niego białego cukru, jest słodkie i mega smaczne. 

Ja przygotowuję taki budyń zazwyczaj na śniadanie, bo wraz z synkiem go uwielbiamy. Posiłek jest bardzo sycący i dodaje energii na wiele godzin, a do tego zawiera masę wartościowych składników odżywczych. Jeśli lubicie śniadania na słodko, to to danie na pewno przypadnie Wam do gustu. 

Składniki (2-3 porcje):

- 500 ml mleka roślinnego lub krowiego
- 6 łyżek płatków ryżowych
- 2 banany
- 5 daktyli
- 2 łyżki masła z orzechów laskowych Food by Ann
- 2 łyżeczki kakao

Sposób wykonania:

1) Mleko doprowadzamy do wrzenia i dodajemy płatki ryżowe oraz daktyle, gotujemy na małym ogniu do czasu powstania "gęstej papki"

2) Do misy blendera wrzucamy banany, przestudzone płatki ryżowe, masło orzechowe i kakao, blendujemy na gładką i jednolitą masę. Budyń przelewamy do miseczek, można podawać na zimno lub na gorąco.




zdrowy deser


* Artykuł sponsorowany
Dziękuję za odwiedziny. Każda wizyta i komentarz sprawiają mi wielką radość oraz motywują do dalszej pracy nad blogiem. W miarę możliwości staram się odpowiadać na komentarze oraz odwiedzać blogi osób, które zostawiły tu po sobie ślad. Na blogu korzystamy z zewnętrznego systemu komentarzy Disqus. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności bloga.