PANKEJKI bananowo-jaglane

Weekendowe śniadania mają to do siebie, że jest więcej czasu na ich przygotowanie oraz celebrację. Warto więc zadbać, by na talerzu pojawiło się coś wyjątkowego…

Artykuł SD(1).png

Składniki:

  • 2 białka jaja
  • 1 banan
  • 1 szklanka płatków jaglanych (można użyć owsianych lub ryżowych)
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Białka ubij na sztywną pianę. Zblenduj banana, płatki i mleko, a następnie wymieszaj  z ubitymi białkami i cynamonem. Smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj ze świeżymi owocami.

Smacznego!

LOGO

Wartość odżywcza w 100 g:

  • wartość energetyczna – 153,3 kcal
  • białko – 6,1 g
  • tłuszcze – 3,8 g
  • węglowodany – 27,1 g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments