wtorek, 30 kwietnia 2019

Sos tysiąca wysp -do kanapek,grilla i sałatek


Zrobisz go w 2 min a jest o wiele lepszy od tych ze sklepowych półek-Super sprawdzi się do mięs z grilla ,kanapek i sałatek ze świeżych warzyw-polecam wypróbować,na pewno wam posmakuje



Składniki:
  • 50 g papryki konserwowej
  • ćwiartka cebulki czerwonej
  • ząbek czosnku,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól,pieprz
  • łyżeczka sosu chińskiego słodkie chilli

Przygotowanie:
wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy,doprawiamy na końcu solą i pieprzem(jak lubicie troszkę ostrzejsze smaki można dodać kilka kropli sosu tabasco,ale według mnie nie potrzeba),
Można przechowywać gotowy sos w lodówce ok 5-7 dni.

3 komentarzy

  1. ooo, bardzo lubię ten sos, a nigdy nie robiłam go sama, muszę wypróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczny sosik, o wiele lepszy niż gotowy!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!