poniedziałek, 15 kwietnia 2019

Pasta chrzanowa z rzeżuchą

Pyszna pasta w świątecznym-wielkanocnym wydaniu z chrzanem i rzeżuchą. W sam raz na śniadanko lub jako farsz do kruchych babeczek.

składniki:

500 g białego sera

5-6 jajek
3-4 łyżki jogurtu
3-4 łyżki majonezu
3-4 łyżki tartego chrzanu, u mnie ze słoika
sól,pieprz
1-2 garście rzeżuchy

Ser rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte jajka i ser wymieszać. Dodać majonez i jogurt, ilość taka aby uzyskać konsytencje pasty, wszystko zależy jak wilgotny ser. Dodać także chrzan. Ilość chrzanu wedle uznania, zależy jak mocny smak  chrzanowy chcemy uzyskać. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać rzeżuchę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz