Jajka faszerowane pieczarkami



Delikatna, pyszna przekąska w postaci jajek wypełnionych farszem z dodatkiem pieczarek konserwowych i szczypiorku, całość dopełnia konserwowa czerwona papryka (może być również zwykła świeża) i rzeżucha.


Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki na Jajka faszerowane pieczarkami:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 szklanki pieczarek w naturalnej zalewie
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 1/2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 płat konserwowej czerwonej papryki lub 1/2 małej świeżej 
  • sól i pieprz
  • rzeżucha do ozdoby lub natka pietruszki

Przygotowanie Jajek faszerowanych pieczarkami.

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, a białka układamy na deseczce. Żółtka ucieramy ze śmietaną. Dodajemy odsączone, drobno pokrojone pieczarki, szczypiorek, sól i pieprz. Mieszamy. Tak przygotowaną masą nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Jajka przekładamy na talerz i dekorujemy, pokrojona w paseczki papryką i rzeżuchą. Smacznego !!!









Komentarze

Prześlij komentarz