NOWA KOLEKCJA

Jesteście wielbicielami past warzywnych, a jednocześnie istotną pozycję w Waszym menu zajmuje mięso? Jeśli tak, to nowa, wiosenna kolekcja past mięsno-warzywnych, która właśnie pojawiła się na rynku, z pewnością przypadnie Wam do gustu. Wszystkie 4 dostępne smaki wykorzystałam do przygotowania mojej pełnej kolorów, wyśmienitej sałatki. Pastami pokryłam chrupiące grzanki z wieloziarnistej bułeczki, które doskonale wpisały się w półmisek wypełniony konserwowymi warzywami – selerem i patisonem oraz czerwoną papryką, marchewką, pestkami słonecznika i kiełkami brokułu. Całość podana z roszponką i musztardowo-miodowym winegretem z nutką czosnku smakuje naprawdę wyjątkowo! Oczywiście możecie wykorzystać do sałatki dowolne smaki past, tworząc tym samym swój indywidualny styl.

Z mięsem

SKŁADNIKI:

  • 2 garści rukoli
  • 1 garść kiełków brokułu
  • 1 łyżka Pasty – kurczak z brokułem i szpinakiem SOKOŁÓW
  • 1 łyżka Pasty – kurczak z warzywami SOKOŁÓW
  • 1 łyżka Pasty – wieprzowina z grillowaną papryką SOKOŁÓW
  • 1 łyżka Pasty – wieprzowina z warzywami SOKOŁÓW
  • 1 duża bułka wieloziarnista (olej rzepakowy)
  • 1 nieduża papryka spiczasta
  • 6 patisonów konserwowych
  • 1/2 słoika selera konserwowego
  • 5 mini marchewek
  • 3 łyżki pestek słonecznika

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 5 łyżek oleju z pestek winogron
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • szczypta mielonych płatków chili
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 25 min. Wymaga smażenia 6 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, po czym łączymy go z pozostałymi składnikami dressingu.
  2. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni.
  3. Bułę kroimy na wzdłuż na kromki, a następnie układamy je na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron aż pieczywo ładnie się zarumieni (po około 2-3 min). Usmażone i wystudzone grzanki kroimy na mniejsze kawałki.
  4. Mini marchewki i patisony kroimy na cienkie paseczki.
  5. Selera wyjmujemy z zalewy dobrze odciskamy i jeśli paski są długie kroimy na mniejsze kawałki.
  6. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w drobną kosteczkę.
  7. Na półmisek wykładamy naprzemiennie rukolę, paseczki patisonów, marchewki i selera, a całość polewamy przygotowanym dressingiem. Następnie kosteczki pieczywa smarujemy pastami mięsno-warzywnymi i układamy na półmisku z sałatką. Całość posypujemy kiełkami, pestkami słonecznika i kosteczkami papryki.
Wiosenna sałatka z parówkami

Brak komentarzy do "NOWA KOLEKCJA"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny